Mediafax.biz Exclusiv

Viorel Vasile, Safety Broker: Ne aşteptăm la o majorare a tarifelor RCA cu 20% pe parcursul anului următor

Autor: Ciprian Botea

23.12.2011, 13:03 305

"Ne aşteptăm la o majorare a tarifelor cu 20% pe parcursul anului următor ca urmare a faptului că asigurătorii plătesc des păgubiri considerabile pentru acest tip de poliţă. Mai mult, compensaţiile pentru vătămări corporale şi deces, precum şi cele plătite pentru daune morale au crescut semnificativ în ultimul an", a explicat el.

Anul viitor, lmitele de despăbubire vor creşte la 5 mil. euro pentru vătămări corporale şi deces şi 1 mil. euro pentru daune materiale.

Asigurătorii au subscris în primele no uă luni din 2011 prime de 1,55 mil. lei (370 mil. euro) din poliţe RCA şi au plătit despăgubiri de 1,23 mil. lei.

Datorită reducerii preţurilor pentru această categorie de vârstă tariful minim la RCA a scăzut cu circa 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar brokerii de asigură ri se aşteaptă ca reducerea de preţ să fie una temporară având în vedere presiunea generată de daune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO