Opinii

"Nebunia" lui Ponta: cât de liber este liderul PSD?

"Nebunia" lui Ponta: cât de liber este liderul PSD?

Autor: Florin NEGRUŢIU

10.02.2012, 10:55 1636

Victor Ponta a ţinut joi, în Parlament, un discurs anormal. Nu spun că este bun sau rău, ci doar anormal pentru ţara în care trăim.

Prin urmare, dl. Ponta a făcut ceva de neînchipuit într-o ţară ruptă în două tabere: a oferit "sprijinul" şi chiar "colaborarea totală" guvernului Ungureanu pe câteva probleme punctuale. Liderul PSD nu a oferit sprijinul lui şi nici măcar al partidului său, ci al întregii opoziţii, ceea ce a făcut cealaltă jumătate a opoziţiei, care nu-şi dăduse consimţământul, să aibă o reacţie nervoasă. Dl. Antonescu a anunţat ruptura "stilistică" dintre domnia sa şi Victor Ponta şi a subliniat că pe el "nu-l reprezintă" discursul partenerului.

De obicei ireconciliabile, tabăra pro-Băsescu şi cea anti-Băsescu au întâmpinat discursul cu aceeaşi stupoare exprimată frust: "A-nnebunit Ponta!" Spargerea unităţii opoziţiei, fie ea şi "stilistică", a provocat bucurie nedisimulată de-o parte, enervare de cealaltă.

Surprinzător şi anormal, după cum spuneam, discursul d-lui Ponta a fost catalogat instant fie ca o probă de curaj, fie ca o dovadă de frică.

Privit din tabăra susţinătorilor puterii, dl. Ponta a avut bărbăţia de a ieşi din retorica isteriei şi a urii, de a depăşi atacul steril şi orb, de a vedea că în afara lozincii "Jos Băsescu!" există viaţă. Ironic şi ipocrit, mulţi dintre cei care fac politică (politicieni, comentatori, ziarişti) s-au grăbit să salute "normalitatea" gestului. Citiţi comentariul integral al lui Florin Negruţiu pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO