Politică

Boc dă vina pe metehnele româneşti pentru lentoarea şi birocraţia din România

Boc dă vina pe metehnele româneşti pentru lentoarea şi birocraţia din România

Autor: Ovidiu Bărbulescu

30.09.2011, 13:40 243

Investiţiile din România sunt afectate de birocraţie la nivel orizontal, lentoare în emiterea autorizaţiilor necesare dezvoltării unui proiect de afaceri şi metehne româneşti, sesizate atât la nivelul diverselor ministere, cât şi în agenţii guvernamentale, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Există, din nefericire, şi în România, cum probabil mai există în multe alte ţări, o birocraţie la nivel orizontal şi solicitări care ar trebui să primească răspuns în 30 zile primesc în luni de zile, iar într-o economie care îşi propune să iasă definitiv din criză trebuie să te mişti cu maximă rapiditate şi să oferi investitorului credibilitate prin răspuns cert şi la timp. Prin diverse ministere, pe la diverse agenţii, există o anumită lentoare românească, o anumită meteahnă că «ce poţi face astăzi să lăsăm pe mâine»", a spus Boc.

El a arătat că a decis să preia în coordonare Centrul pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine ca un semnal pentru investitori în ceea ce priveşte susţinerea mediului de afaceri de către autorităţi şi pentru a "facilita" relaţia cu autorităţile locale şi naţionale în obţinerea de avize şi autorizaţii necesare dezvoltării investiţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24