Politică

Dragnea: Nu am ce să îi reproşez lui Bănicioiu privind activitatea de la Sănătate în cazul Colectiv

Dragnea: Nu am ce să îi reproşez lui Bănicioiu...

Autor: Mediafax

04.11.2016, 13:05 99

''Sincer, chiar nu înţeleg întrebarea, dacă întrebarea aceasta aţi spus-o pentru că v-aţi enervat, mă dezamăgiţi foarte mult. (…) Este incorectă întrebarea. Eu nu am ce să îi reproşez absolut deloc, nimic lui Bănicioiu'', a răspuns preşedintele PSD, întrebat dacă este mulţumit de activitatea lui Nicolae Bănicioiu, ca ministru al Sănătăţii, după incendiul de la Colectiv.

Liviu Dragnea a refuzat să trasmită un mesaj pentru victimele care şi-au pierdut viaţa în urmă cu un an în tragedia din Colectiv, cerând ''decenţă şi discreţie''.

''Ceea ce am făcut noi, eu şi noi, nu a fost public şi nici nu vreau să fie public şi le-am cerut tuturor colegilor mei să tratăm cu foarte mare decenţă şi discreţie acest lucru. Ceea ce vom face şi astăzi. Prea mulţi politicieni s-au folosit de această tragedie şi acum şi atunci. Eu nu folosesc poziţia mea sau campania electorală pe acest subiect'', a răspuns el, întrebat dacă la un an de la tragedia din Colectiv are un mesaj pentru victime.

Cât priveşte problema achiziţiei barocamerei de la Spitalul Floreasca, inaugurată de Bănicioiu şi încă nefuncţională, fostul ministru a afirmat că aceasta s-a făcut înaintea mandatului său.

''Mă bucur că îmi daţi ocazia pentru că ar fi trebuit să răspund mai demult şi nu am făcut-o, crezând că cineva va fi interesat să şi verifice. Licitaţiile acolo au început undeva cu 15 ani înainte de a fi eu ministru. Barocamera a fost ultima achiziţionată în anul 2013, achiziţionată, licitată, cumpărată şi montată. Eu am venit ministru în anul 2014, în mai'', s-a justificat fostul ministru al Sănătăţi Nicolae Bănicioiu.

El a adăugat că de-a lungul mandatului său a participat la mai multe inaugurări şi că singura sa contribuţie a fost tăierea panglicii şi interogarea medicilor cu privire la necesarul pentru a finaliza proiectul.

''Chiar am avut o discuţie foarte apăsată atunci întrebându-i de ce a început proiectul în urmă cu 15 ani şi de ce nu este finalizat. Asta a fost contribuţia mea legată de acest proiect. (…) şi am mai spus de ce mai aveţi nevoie de acest proiect'', a susţinut Bănicioiu.

Liviu Dragnea a intervenit pentru a-l apăra pe Bănicioiu, arătând că există un Guvern care ar trebui să spună de ce nu funcţionează barocamera şi că specialişti în sănătate trebuie să spună dacă a fost o investiţie utilă în sistem.

64 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma incendiului care a cuprins clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015, din cauza unor artificii folosite necorespunzător la concertul trupei rock „Goodbye to Gravity”, dar şi a supraaglomerării şi dotărilor anti-incendiu inexistente la nivelul clubului, care de altfel nici nu avea autorizaţie de la pompieri.

Transferurile răniţilor au început la aproape o săptămână, după ce 10 tineri au murit într-o singură zi în spitalele din România şi alţi trei în străinătate unde abia fuseseră transferaţi, oficialii, în frunte cu Nicolae Bănicioiu, insistând că pacienţii arşi la Colectiv primesc absolut tot ce au nevoie în spitalele din România.

Nicolae Bănicioiu candidează pentru un nou mandat de parlamentar pe listele PSD Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO