Politică

Este oficial: Klaus Iohannis a semnat decretul numirii lui George Ciamba ca ministru al Afacerilor Europene

Este oficial: Klaus Iohannis a semnat decretul numirii...

Autor: Ana Petrescu

13.11.2018, 18:54 104

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul pentru numirea în funcţia de ministru delegat pentru Afacerile Europene a lui George Ciamba. Şeful statului a semnat şi decretul pentru vacantarea funcţie de către Victor Negrescu, după demisia acestuia.

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, cu câteva ore înainte de semnarea decretului, că va lua o decizie rapidă referitor la propunerea pentru Afaceri Europene.

"Acum câteva sătpămâni făceau mare tam-tam cu remanierea guvernamentală. Văd că acum se face remaniere cu ţârâita, adică unul câte unul să plece. Se pare că voi primi două propuneri, dintre care una va fi analizată foarte repede. E vorba de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, totuşi ne pregătim pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Nu ştiu de ce a demisionat domnul Negrescu, cert e că nu avem ministru în ajunul preşedinţiei. Propunerea făcută mi se pare una pe care o voi citi în notă pozitivă. Cu domnul Ciamba am colaborat bine până acum şi cred că e important să dau o rezoluţie pentru această propunere, ca să ne mişcăm odată", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Victor Negrescu a demisionat vineri din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, propunerea PSD de înlocuitor fiind în persoana lui George Ciamba, secretar de stat.

Secretarul de stat în MAE, George Ciamba, este în Ministerul Afacerilor Externe din anul 1990, timp în care a ocupat mai multe funcţii.

Potrivit informaţiilor furnizate de site-ul Ministerului Afacerilor Externe, George Ciamba lucrează în acest minister din decembrie 1990. Din noiembrie 2012 a fost secretar de stat. Înainte de preluarea portofoliului de secretar de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă (2005-2012). În februarie 2016 a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la MAE, iar în ianuarie 2017 iarăşi a fost numit secretar de stat în MAE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO