Politică

Guvernul Boc, acuzat de lipsă de transparenţă chiar de către prefecţii săi

Guvernul Boc, acuzat de lipsă de transparenţă chiar de către prefecţii săi
18.07.2010, 17:31 17

Prefectul de Hunedoara s-a plâns premierului că aparatul delucru al Guvernului nu comunică în teritoriu, după şedinţeleExecutivului, măsurile adoptate, motiv pentru care el nu e înmăsură să "motiveze" actele normative atunci când mass media cereinformaţii, Boc recomandându-i să întrebe la MAI, potrivit Mediafax.

La finalul videoconferinţei cu prefecţii pe care Emil Boc aconvocat-o, duminică, la Palatul Victoria, prefectul de Hunedoarai-a spus primului-ministru că este nemulţumit de modul în careGuvernul comuncică în teritoriu date referitoare la actelenormative aprobate, precum şi notele de fundamentare aleacestora.

"Domnule prim-ministru, am o rugăminte. Vorbeam de comunicare şide impactul comunicării asupra cetăţenilor. Am dori, cumva, să fimajutaţi să aflăm noile proiecte de acte normative ce intră înşedinţa de Guvern şi notele de fundamentare ale acestora înainte deşedinţă. Pentru că noi, când şedinţa de Guvern se termină şi acesteacte normative trec de Guvern, suntem întrebaţi de mass-media. Estefoarte bine că suntem întrebaţi, dar cred că noi trebuie să motivămfoarte bine toate actele normative care trec prin şedinţa de Guvernşi cred că este foarte bine ca prin SGG să primim informaţiileînainte ca mass-media să afle direct din Bucureşti", i-a spusprefectul de Hunedoara lui Emil Boc.

Şeful Executivului a precizat că instituţia care are obligaţiasă comunice prefecturilor actele normative care sunt de impactpentru administraţia publică locală este Ministerul Administraţieişi Internelor(MAI).

"Celelalte ministere au afişat (proiectele actelornormative-n.r.) pe site, potrivit procedurilor legale, iardumneavoastră aveţi canal deschis, în orice moment, cu MAI pentru avă pune la dispoziţie informaţiile solicitate", a replicatpremierul.

Deşi discuţia a continuat pe o altă temă, Emil Boc a revenitasupra observaţiei prefectului de Hunedoara.

"Şi, pe de altă parte, trebuie să ştiţi că actele normative înformă finală rezultă în urma discuţiei şi dezbaterii din Guvern şi,de aceea, de multe ori, forma finală se poate afla după şedinţa deGuvern întrucât în Guvern se dezbate actul normativ şi pot apăreamodificări faţă de proiectul iniţial", a conchis Emil Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO