Politică

Mariana Campeanu este noul ministru al muncii

25.09.2008, 19:29 24

Traian Basescu a semnat ieri numirea in functia de ministru al muncii, familiei si egalitatii de sanse a Marianei Campeanu, fostul presedinte al Casei Nationale de Pensii si alte Asigurari Sociale (CNPAS). Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a trimis ieri presedintelui Traian Basescu nominalizarea Marianei Campeanu pentru fotoliul de ministru.
Postul a ramas vacant dupa demisia lui Paul Pacuraru, care a survenit suspendarii acestuia din functie de catre presedintele Basescu, in urma inceperii urmaririi penale de catre Directia Nationala Anticoruptie a fostului ministru.
Demisia lui Pacuraru a fost inregistrata marti, el fiind acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita intr-un caz in care este implicat si fiul sau. Premierul avea solutia unui interimat la Ministerul Muncii, dar a preferat o noua nominalizare dupa ce ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu a refuzat sa preia mandatul (interimar) la acest minister. Potrivit legii, interimatul ministerial nu poate dura mai mult de 45 de zile.
In varsta de 60 de ani, Mariana Campeanu este specializata in administratie publica, managementul resurselor umane si al institutiilor de asigurari sociale, obtinand in perioada 2003-2005 mai multe certificate la Institutul National de Administratie.
A fost numita presedinte al CNPAS in mai 2007, dupa ce sase ani de zile a condus Casa Judeteana de Pensii Ilfov. Intre 1998-2001 a fost Director General al Directiei de Munca si Protectie Sociala Ilfov din cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale. Inainte de a fi angajata la Ministerul Muncii, Campeanu a ocupat functii de conducere in cadrul Comisiei Nationale pentru Statistica (1984-1998) si a fost economist la Directia Centrala de Statistica Bucuresti (1973-1984) si la Directia Judeteana de Statistica Ilfov (1971-1973). Conform declaratiei de avere a Marianei Campeanu, aceasta are doua terenuri, unul in judetul Buzau, la Merei, si unul in Braila, la Ianca. De asemenea, noul ministru al muncii este proprietara a trei locuinte, doua in Bucuresti si una in Buzau, la Merei.
Campeanu are un autoturism Ford, cumparat in 2007 si doua conturi bancare, in valoare de 3.600 de lei, respectiv 5.000 de euro. Fostul presedinte al CNPAS are de asemenea actiuni la mai multe societati, printre care BRD in valoare de 4.220 de lei si la S.C. Berceni, a caror valoare este de 200 de lei. Are, de asemenea, doua credite la ABN-AMRO cu valori de 5.000 de euro si 9.500 de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO