Politică

Ministrul Apărării din Coreea de Sud a demisionat

Autor: Radu Racu

25.11.2010, 14:28 24

Preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak a acceptat joi demisiaministrului Apărării, ca urmre a criticilor vehemente privindreacţia lentă a armatei la atacul de artilerie lansat de Coreea deNord cu două zile în urmă, scrie Reuters.

Ministrul Kim Tae îşi depusese demisia înca din luna mai, dupăce o fregată sud-coreeană a fost scufundată de o torpilă lansată dearmata Nordului, incident în care toţi cei 46 de oameni de la bordşi-au pierdut viaţa.

Preşedintele a acceptat de abia joi demisia ministrului, pentrua "îmbunătăţi atmosfera din interiorul armatei".

Coreea de Nord a lansat marţi un baraj de artilerie asuprainsulei Yeonpyeong de la graniţa cu Sudul, unde locuiau circa 1.300de persoane. Doi militari au fost ucişi iar alţi 13 au fost răniţiîn cea mai gravă agresiune de după războiul din 1953. SUA a anunţatmiercuri că va demara manevre militare comune cu forţele armate aleCoreei de Sud, trimţând în Marea Galbenă unul din cele mai mariportavioane din dotarea flotei precum şi patru crucişătoare. Decealaltă parte, poziţia Chinei a fost ezitantă, autorităţile de laBeijing evitând să exprime un punct de vedere concret referitor laincidentele de la începutul săptămânii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO