Politică

Mircea Geoană, dat afară din PSD. "Excluderea mea, un abuz din partea unui preşedinte nesigur"

Mircea Geoană, dat afară din PSD. "Sunt consternat, regret situaţia, fac apel la calm"

Autor: Cristian Fierbinteanu - Mediafax

13.11.2011, 14:28 2183

CNAIM a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi două abţineri, excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedina CNAIM, un membru al Comisiei a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD.

"Excluderea mea, abuz din partea unui preşedinte nesigur"

Geoană: Sunt consternat, regret situaţia, fac apel la calm

Membrul Comisiei s-a recomandat Mariana Negoiţă şi s-a declarat revoltată de faptul că decizia s-a luat fără ca Geoană să fie audiat. Ea a spus că s-au înregistrat 43 de voturi "pentru", 5 împotrivă" şi două abţineri.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că faptul că nu a demisionat de la şefia instituţiei este un semn de loialitate faţă de interesele partidului şi ale opoziţiei, şi nu o dovadă de insubordonare.

Geoană a declarat că unele persoane din partid au încercat, folosind argumente pseudojuridice, să intoxice conducerea social-democrată. El a precizat, însă, că persoane cu experienţă din partid şi-au dat seama cât de periculos este acest demers.

Mircea Geoană a răspuns apoi tuturor acuzaţiilor pe care i le-au adus membri ai conducerii partidului privind vizita sa în SUA sau întâlnirea cu delegaţia FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO