Politică

Monica Macovei sare în apărarea lui Preda: Mă voi lupta să nu fie exclus, nu poţi fi exclus dintr-un moft al cuiva

Autor: Iulian Anghel

02.04.2012, 15:46 368

"Cristian Preda trebuie sa rămâna în PDL şi mă voi lupta in CNC (Consiliul Naţional de Coordonare) pentru respingerea propunerii de excludere", a susţinut europarlamentarul român Monica Macovei (PDL), fost ministru al justiţiei, la câteva ore după ce conducerea restrânsă a democrat-liberalilor a aprobat o decizie de excludere din partid a europarlamentarului Cristian Preda.

"Într-o viaţă de partid democratică, probleme au cei care nu pot accepta critici, nu cei care aduc critici. Propunerea excluderii lui Cristian Preda acoperă bâlbâielile organizatorice şi de strategie ale Organizaţiei Bucuresti. Nu există în Statutul PDL sau în Codul etic vreo prevedere care să permită excluderea doar pentru un moft al unui membru de partid."

Organizaţia PDL de Bucureşti este condusă de Elena Udrea cea care, la finele săptămânii trecute, la impus pe Silviu Prigoană drept candidat la Primăria Generală a Bucureştiului. Preda a criticat această numire, iar Prigoană a cerut în scris conducerii PDL excluderea sa, ceea ce s-a şi întâmplat. Fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative din Universitatea Bucureşti, Preda (45 de ani) a avut întotdeauna opinii critice deschise faţă de deciziile partidului pe care nu le considera conforme cu etica politică.

Decizia de excludere a lui Preda trebuie aprobată şi de Consiliul Naţional de Coordonare, un fond de conducere mai extins al PDL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO