Politică

Paridele asteapta de la sondaje candidatul ideal

25.01.2005, 00:00 13

PSD isi va desemna candidatul la Primaria Capitalei in aceeasi maniera anuntata de Alianta PNL-PD: va fi nominalizat cel mai bine plasat membru de partid in urma unui sondaj de opinie.
Vicepresedintele PSD Sorin Oprescu, una dintre propunerile acestui partid pentru a intra in competitia electorala, a ezitat ieri sa raspunda daca accepta sau nu sa candideze. El a spus ca se asteapta rezultatele unui sondaj de opinie iar decizia va fi luata ulterior. Surse din filiala Bucuresti a PSD afirmau ca Oprescu, candidat la Primarie in 1998 si 2.000, nu ar dori sa mai intre in cursa electorala dupa ce a inregistrat doua esecuri.
Sorin Oprescu nu a dorit sa precizeze numele membrilor de partid a caror popularitate ar urma sa fie comensurata de acest sondaj insa, intrebat daca sondajul l-ar putea indica pe Ion Iliescu drept candidatul cu sanse Primarie, Oprescu a spus ca este foarte posibil.
Din partea PSD si-au anuntat intentia de a candida la alegerile pentru Primaria Bucurestilor primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, si fostul primar al sectorului 6, Dan Darabont. Cei doi nu sunt, se pare, agreati de conducerea partidului.
Alianta PNL-PD cauta, de asemenea, un candidat potrivit pentru Primaria Capitalei. PNL l-a desemnat pe Ludovic Orban, actual viceprimar, in timp ce la PD se vehiculeaza numele ministrului de stat, Adriean Videanu. Alianta va avea un candidat comun la alegerilor locale din Bucuresti, din luna aprilie, stabilit in urma unui sondaj de opinie. Pana acum si-a mai anuntat intentia de a candida la Primaria Capitalei Ralu Filip, presedinte al Consiliului National al Audiovizualului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO