Prima pagina

Adamescu si-a rascumparat actiuni de 3 mil. euro la magazinul Unirea

10.11.2004, 00:00 31

Compania Unirea Shopping Center care administreaza centrul comercial cu acelasi nume din Bucuresti a rascumparat in ultimele luni de la Bursa Electronica RASDAQ actiuni reprezentand aproape 11% din capitalul propriu. Pachetul de actiuni valoreaza acum pe piata 3 milioane de euro, dar compania a platit chiar mai mult, tranzactiile prin care Unirea si-a rascumparat actiunile derulandu-se la preturi mai mari decat cel pe care il inregistreaza acum pe piata. Societatea a reusise in 2003 sa adune din chiriile incasate lichiditati in valoare de 3,5 milioane de euro.
O mare parte a actiunilor au fost cumparata de la fondul de investitii Broadhurst, unul din marii investitori din domeniul spatiilor comerciale. Fondul detine acum sub 5% din actiunile Unirea.
Unirea Shoping Center este controlata de omul de afaceri Dan Adamenscu, prin intermediul societatii Nova Trade. Adamescu mai controleaza societatea de asigurari Astra si are mai multe imobile de birouri printre care se numara Modern Business Center, cladirea in care se afla sediul Bursei de Valori. Actionarii Unirea aprobasera inca din aprilie dobandirea de catre societate a unor pachete de actiuni proprii, dar destinatia acestora, anularea sau vanzarea ulterioara, nu a fost aprobata. Omul de afaceri Dan Adamescu nu a putut fi contactat pentru a comenta informatia.
In primele noua luni ale acestui an cifra de afaceri a Unirea Shopping Center a urcat cu 50% fata de perioada similara a anului trecut, dar profitul but al societatii a coborat cu 13% pana la 10,9 miliarde de lei (0,27 milioane de euro). Incasarile companiei din inchirierea de spatii comerciale au insumat in primele noua luni 368 miliarde de lei  (9 milioane de euro). Anul viitor langa magazinul Unirea va fi deschisa o parcare care va permite transformarea Unirea in Complex de tip mall, la etajul al patrulea urmand a fi deschisa o zona de agrement cu restaurante si cinematografe.
Chiriile pentru spatii comerciale sunt in crestere avand in vedere oferta limitata de astfel de centre comerciale pe piata romaneasca. Unirea este de mult timp inchiriata aproape de 100% din spatiul disponibil.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO