Prima pagina

Brazilia traieste euforia speculatiilor pe fotbal

27.08.2008, 19:38 26

O serie de mari companii braziliene - inclusiv supermarketuri - creeaza departamente specializate in fotbal, urmand exemplul fondurilor de investitii, ca sa investeasca in jucatori tineri ce spera ca vor trezi intr-o buna zi interesul cluburilor europene, informeaza BUSINESS Magazin.

"Am investit 10 milioane de dolari (6,5 milioane de euro) pe an, dar suma creste cu repeziciune, pentru ca se pot face profituri mari", spune Thiago Ferro, partener in cadrul departamentului de investitii in fotbal al lantului de supermarketuri Grupo Sonda.

Avand la dispozitie 20 de milioane de reali (7,5 milioane de euro) fonduri proprii si alte 20 de milioane de reali pe care spera sa le stranga de la investitori, fondul de investitii Traffic cumpara contractele unor jucatori tineri din intreaga Brazilie. Apoi ii imprumuta unor echipe care le platesc jucatorilor un salariu si le dau sansa de a-si demonstra talentul. Daca jucatorii sunt recrutati de o echipa importanta din Europa, Traffic si partenerii sai primesc cea mai mare parte din beneficiile de transfer. Jucatorul primeste de obicei un bonus la semnare si, adesea, un salariu consistent.

Cititi mai multe despre cat de rentabile sunt investitiile in fotbalistii brazilieni pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO