Prima pagina

Burger King mai deschide trei restaurante in Capitala anul acesta

24.04.2008, 12:48 13

Burger King, al doilea mare lant de restaurante fast-food din Statele Unite dupa McDonald's, care a deschis zilele trecute primul sau restaurant de pe piata locala in cadrul complexului comercial Baneasa Shopping City din Bucuresti, va mai avea inca trei unitati in Capitala pana la finele acestui an, au spus oficialii companiei care detine franciza.
"Pana la sfarsitul lui 2009, vom avea 10 restaurante in Bucuresti si in provincie", a spus Marius Nasta, unul dintre actionarii Atlantic Restaurant System, compania cu care Burger King a incheiat un contractul de acordare a francizei pentru restaurantul fast-food. Partenerul lui Nasta in aceasta afacere este Eli Davidai, cel care a adus Pepsi in Romania.
Investitia medie intr-un restaurant este de 250.000 de euro si fiecare locatie are in jur de 40 de angajati.
Pretul unui meniu la Burger King este in jur de 12 lei, iar un burger costa circa 7,5 lei.
La nivel international, Burger King detine peste 11.300 de restaurante, majoritatea unitatilor fiind operate prin sistem de franciza, iar pe piata locala compania va intra in competitie directa cu KFC si Mc. Donald's.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO