Prima pagina

Bush il avertizeaza pe Kostunita

11.05.2001, 00:00 12



Presedintele american George W. Bush i-a spus omologului sa iugoslav, Voislav Kostunita, ca Belgradul trebuie sa-l predea pe Slobodan Milosevici Tribunalului international de la Haga (TPI) pentru a putea primi ajutor financiar din partea SUA, relateaza BBC.

Cei doi lideri s-au intalnit miercuri la Washington, unde presedintele iugoslav a mai avut discutii cu Secretarul de Stat Colin Powell si cu alti reprezentanti ai administratiei SUA.

Kostunita a declarat ca tara sa pregateste un proiect de lege care sa faca posibila cooperarea cu TPI, dar a refuzat sa dea o data pentru extradarea lui Milosevici.

"Nimic nu este simplu in aceasta situatie", a spus el, reafirmand pozitia Belgradului, potrivit careia Milosevici trebuie sa fie mai intai judecat in Iugoslavia.

Powell a aprobat un ajutor de 100 de milioane de dolari pentru Iugoslavia dupa arestarea lui Milosevici, pe 1 aprilie, dar a afirmat ca Statele Unite ar putea sa nu participe la o conferinta a donatorilor pentru Iugoslavia programata in iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO