Prima pagina

CME cumpara 5% din PRO TV SA pentru 49,8 mil. dolari

08.06.2007, 14:37 18

Grupul media Central European Media Enterprises (CME) va cumpara 5% din actiunile companiei Pro TV SA de la partenerul sau roman Adrian Sarbu, pentru o suma totala de 49,8 milioane dolari, firma americana majorandu-si astfel participatia la 95%.
Aceasta tranzactie consacra valoarea operatiunilor CME in posturile de televiziune pe care le detine in Romania (PRO TV, Acasa, Pro Cinema, sport. ro, Pro TV International)la circa un miliard de dolari.
Fondurile obtinute vor fi investite in proiectele de dezvoltare ale grupului Media Pro, detinut de Sarbu in Romania. Ziarul Financiar face parte din grupul Media Pro.
Compania americana CME, listata pe piata americana Nasdaq precum si la bursa din Praga, a anuntat, vineri, intr-o notificare transmisa autoritatilor americane de reglementare a pietei de capital, ca a incheiat acorduri de cumparare pentru noi pachete de actiuni la posturile de televiziune din Romania.
CME detine in Romania posturile de televiziune PRO TV, Acasa, PRO Cinema, Pro TV International si Sport.ro, care au obtinut, in primul trimestru al acestui an, un profit inainte de deducerea impozitelor, dobanzilor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 15,13 milioane dolari, in crestere cu 30,3%, pe fondul avansului veniturilor cu aproape 32%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO