Prima pagina

CME, proprietarul Pro TV, a cumparat 2 posturi de televiziune in Bulgaria pentru 172 mil. $

29.07.2008, 12:22 60

Compania Central European Media Enterprises (CME), a anuntat astazi ca a semnat un acord pentru preluarea unei participatii de 80% la doua posturi de televiziune din Bulgaria de la Top Tone Media Holdings Limited , pentru 172 de milioane de dolari.
Cele doua posturi TV care vor intra in portofoliul CME sunt TV2, un canal cu acoperire nationala, lansat in luna noiembrie 2007, si canalul sportiv Ring TV, disponibil in retelele de cablu.
In cadrul tranzactiei, CME va semna si un acord de consultanta cu Krassimir Guergov, un cunoscut om de afaceri din media, care va ajuta la dezvoltarea celor doua canale.
"Intrarea pe piata din Bulgaria reprezinta prima extindere a CME din ultimii 3 ani si demonstreaza capacitatea de dezvoltare a grupului", a declarat Michael Garin, CEO-ul companiei.
"Bulgaria reprezinta o oportunitate excelenta pentru CME. Piata de televiziune bulgara este dominata de cativa jucatori cheie si cred cu tarie in capacitatea CME de a obtine primul loc pe piata in urmatorii cinci ani. Obiectivul este realizabil prin dezvoltarea unor programe locale si a sinergiilor cu operatiunile din Romania", a declarat Adrian Sarbu, Chief Operating Officer, al grupului.
CME este o companie media ce opereaza retele de televiziune din sase tari centrale si est-europene, ce au aproximativ 90 de milioane de spectatori. In Romania, compania opereaza televiziunile PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro si MTV Romania. De asemenea, compania mai detine si televiziuni in alte tari precum Croatia (Nova TV), Republica Ceha (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Slovacia (TV Markiza, Galaxie Sport), Slovenia (POP TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO