Prima pagina

Eurostat: Increderea in economia romaneasca, cea mai scazuta din ultimul an

22.02.2008, 17:00 10

Increderea consumatorilor in economia romaneasca a atins, in luna ianuarie, cel mai scazut nivel din ultimul an, tendinta de inrautatire a acestui indicator manifestandu-se la nivelul intregii Uniuni Europene, potrivit datelor biroului european de statistica Eurostat, preluate de Mediafax.

Indicatorul privind increderea consumatorilor in economie este compus din patru factori care vizeaza evolutia, pentru urmatoarele 12 luni: situatia financiara, economia generala, somajul si economisirile.

Astfel, indicatorul a ajuns, in luna ianuarie, la minus 19,8 puncte, fata de minus 12,6 puncte in decembrie 2007. Un nivel mai apropiat a fost atins, in februarie 2007, cand indicatorul se situa la minus 16,5 puncte.

Cel mai inalt nivel al increderii consumatorilor romani in economie a fost consemnat in luna iulie a anului trecut, pentru ca in urmatoarele luni aceasta sa se erodeze constant.

La nivelul UE, increderea consumatorilor s-a erodat semnificativ in ultimul an, pana la un minim de minus 9,9 puncte in prima luna a acestui an.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO