Prima pagina

Nokia va investi 60 mil. euro in fabrica de la Cluj

Nokia va investi 60 mil. euro in fabrica de la Cluj

Raimo Puntala, Senior Vice President Nokia, pentru Operatiuni si Logistica

26.03.2007, 16:21 14

Nokia va incepe in primavara acestui an lucrarile de constructie la fabrica de telefoane mobile din judetul Cluj, pentru care va aloca 60 de milioane de euro, iar unitatea ar putea incepe productia in primul semestru al anului viitor, a anuntat astazi grupul finlandez.

Nokia anticipeaza ca va investi circa 60 milioane de euro pentru aceasta unitate, care va deveni a 11-a mare fabrica de terminale mobile detinuta de grup, se arata intr-un comunicat al companiei.
Memorandumul privind asocierea in participatiune intre Consiliul Judetean Cluj si compania finlandeza Nokia pentru deschiderea unei fabrici de telefoane mobile si a unui centru de cercetare, investitie estimata la 200 milioane euro, a fost semnat astazi la Guvern, de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, si de Raimo Puntala, vicepresedinte al companiei Nokia, in prezenta premierului Calin Popescu Tariceanu.

"In calitatea sa de lider al pietei globale de dispozitive mobile, Nokia este hotarata sa asigure o buna disponibilitate a produselor sale si livrari optime catre pietele importante din Europa, Orientul Mijlociu si Africa", a declarat la semnare, Raimo Puntala, Senior Vice President Nokia, pentru Operatiuni si Logistica.

Alegerea judetului Cluj ca locatie este motivata de existenta unei forte de munca calificate, de conexiunile logistice interne si internationale bune, de eficienta de ansamblu, precum si de traditia industriala din aceasta regiune.

Nokia estimeaza ca productia unitatii va fi majorata gradual, iar compania va recruta circa 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO