Prima pagina

Noul tip de investitor in imobiliare: cel care face profit din falimentul altora

Noul tip de investitor in imobiliare: cel care face profit din falimentul altora
28.08.2008, 13:34 15

Urmand exemplul Bursei, unde prabusirile sunt momentele oportune pentru a cumpara, piata imobiliara va cunoaste un nou tip de investitor - cel care face profit din falimentul altora, scrie revista Business Construct.
"Consider ca nu e departe timpul ca, asa cum au cazut afaceri subrede cu finantari debalansate (investitori de carton), sa vina dificultatile, respectiv falimentul, pentru unii dezvoltatori neprofesionisti si totodata problemele pentru finantatorii acestora. Cum intr-o economie de piata esecul unora poate fi succesul altora, sunt convins ca o parte dintre proiectele viabile, bine localizate, vor ajunge prin intermediul bancilor sau al lichidatorilor in mana unor dezvoltatori profesionisti care beneficiind de fonduri proprii si de finantare adecvata le vor finaliza cu succes si la niste preturi rezonabile", afirma Adrian Crivii, managing director al companiei de evaluare Darian.
Altfel spus, falimentul unui proiect rezidential, de exemplu, va fi urmat de lichidarea lui de catre banca, la o valoare mai mica, evident.
Un investitor care detine suficiente lichiditati poate profita de acest lucru cumparand mai ieftin decat l-ar fi costat propria dezvoltare a proiectului.
Cititi mai mult in Business Construct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO