Prima pagina

Popa, BNR: Nu exista niciun risc de aterizare dura a economiei

19.05.2008, 20:00 8

Nu exista niciun risc de hard landing (incetinire abrupta a economiei) in Romania, chiar daca s-ar materializa in intregime efectele celor cinci majorari succesive ale dobanzii de politica monetara cu 2,75 puncte procentuale, afirma Cristian Popa, viceguvernator al BNR.

Oficialul bancii centrale a comentat decizia BERD de a ajusta cu 1,5 puncte procentuale prognoza de crestere economica pentru Romania in 2008, de la 6,5% la 5% in contextul inaspririi politicii monetare de catre banca centrala, care a majorat rata dobanzii pentru a tempera inflatia. Institutia financiara a redus estimarile pentru Romania, Ucraina si Kazahstan - trei state importante pentru investitorii pe pietele in curs de dezvoltare - din cauza dificultatilor rezultate in urma inaspririi conditiilor de creditare globale si a inflatiei.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cum apreciaza viceguvernatorul BNR, Cristian Popa si Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International evolutia creditului in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO