Prima pagina

TUI si Condor&Neckermann adulmeca Neptun-Olimp si Mamaia

18.07.2001, 00:00 16



Companiile germane TUI si Condor&Neckermann, cei mai mari tour-operatori de turism din Europa, s-au aratat interesati de cumpararea unor hoteluri pe litoralul romanesc, in special din statiunile Neptun-Olimp si Mamaia, a declarat ieri ministrul turismului Dan Matei Aghathon.

Oficialul guvernamental a adaugat ca Ministerul Turismului va incepe in curand negocierile cu concernele turistice pentru stabilirea hotelurilor care vor fi vandute si a modalitatii de privatizare, insa ministrul nu a vrut sa precizeze hotelurile dorite de companiile germane.

Dan Matei Agathon a precizat ca cele doua grupuri vor contribui cu investitii semnificative pentru dezvoltarea hotelurilor de pe litoral, reprezentantii acestora fiind placut impresionati in special de hotelurile Rex, Iaki si Majestic din Mamaia, President din Mangalia si California din Cap Aurora.

Cei mai mari tour-operatori din Europa, TUI, Condor&Neckermann si ITS au vizitat in acest sezon in scopul evaluarii 22 de hoteluri de trei stele si 3 de patru stele de pe litoral.

Nemultumirile exprimate de reprezentantii companiilor germane au fost legate de faptul ca hotelurile din Romania nu corespund unor cerinte de securitate, in special pentru copii, sau de faptul ca nu se practica un sistem modern, foarte dezvoltat in Turcia, de exemplu - "all inclusive" (toate serviciile incluse in pretul platit), care ar scuti turistul strain de schimbarea valutei sau de a purta bani cash.

In acest moment, litoralul romanesc este privatizat intr-o proportie redusa, o buna parte a hotelurilor fiind date in contract de gestiune.

Nefiind proprietari, administratorii acestora nu au investit in modernizarea unitatilor turistice, multe din acestea ajungand intr-o stare deplorabila, astfel incat multi romani prefera sa mearga in alte tari, precum Turcia sau Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO