Prima pagina

Turcii, impotriva FMI

02.04.2001, 00:00 10



Mii de persoane au iesit in strada in Turcia pentru a protesta fata de reformele economice impuse de Fondul Monetar International (FMI), relateaza CNN.

Protestele au avut loc in timp ce guvernul are intalniri cu liderii sindicali si reprezentantii patronatului, in incercarea de a aduna sprijin public pentru un nou program economic, dupa devastatoarea criza financiara care a lovit tara.

Criza, declansata de o cearta intre premierul Bulent Ecevit si presedintele Ahmet Necdet Sezer privind campania anticoruptie, a dus la devalorizarea cu peste 25% a monedei nationale.

Scandand "FMI, du-te acasa", manifestantii au marsaluit pe strazile principalelor orase din Turcia, cele mai mari proteste avand loc la Istanbul si la Ankara.

Analistii apreciaza ca guvernul va cere noi sacrificii din partea populatiei si a oamenilor de afaceri pentru a permite aplicarea reformelor care sa aduca sprijinul FMI si al altor creditori internationali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO