Prima pagina

UPDATE: Bursa a inregistrat cresteri pe fondul unui avans economic de 8,2%

02.06.2008, 17:17 11

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a continuat cresterile de saptamana trecuta, in conditiile in care stirile din piata legate de cresterea economica sau de pretul petrolului au fost foarte bune.

Anuntul unei cresteri economice de 8,2%, cu mult peste estimarile de 7,5%, a dus la o lichiditate a pietei de aproape 51 milioane lei (14,13 milioane euro), indicele BET-C avansand in inchiderea sedintei de azi cu 1,81%.

"Am avut parte de un volum de tranzactionare destul de bun ieri, si chiar daca s-a mai marcat profitul, se vede faptul ca piata urmeaza un trend de recuperare. Investitorii au prins curaj si au inceput sa acumuleze", spune Sorin Carstea, director de tranzactionare la IFB Finwest.

Indicele celor mai lichide zece companii, BET, s-a apreciat cu 1,81%, in timp ce cele cinci societati de investitii financiare (SIF), grupate in indicele BET-FI, si-au redus pierderea la 0,22%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO