Profesii

Angajari la sfarsit de an in Europa

05.12.2005, 19:16 13

Angajatorii irlandezi, norvegieni si spanioli sunt cei mai optimisti europeni in ceea ce priveste perspectivele de crestere a numarului de personal in ultimul trimestru al anului, arata un studiu global realizat de compania Manpower.

Sondajul a fost realizat in 23 de tari, in randul a 45.000 de angajatori, dintre care 11.000 din 12 tari europene.

Asteptarile de pe piata europeana a muncii au fost in general pozitive, chiar daca sapte din cele douasprezece tari europene se asteapta la o scadere sezonala a numarului de angajari, care se manifesta in mod normal pe batranul continent in al patrulea trimestru al anului.

Cei mai pesimisti s-au dovedit angajatorii germani si italieni, iar in Austria previziunile au revenit la un nivel neutru, dupa ce in urma cu un an inregistrasera o crestere considerabila. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dinamica pietei europeane a muncii pare sa nu fi suferit transformari esentiale in majoritatea tarilor, printre cele mai insemnate schimbari fiind scaderea asteptarilor de angajari in Regatul Unit al Marii Britanii. La nivel mondial, cele mai mari cresteri in ceea ce priveste asteptarile de angajari au fost raportate in India, Noua Zeelanda si Statele Unite ale Americii.

In Romania, datele Institutului National de Statistica privind tendintele de evolutie a activitatii economice in ultimele doua luni ale acestui an si prima luna a anului viitor arata previziuni de crestere a numarului de salariati in sectorul de comert cu amanuntul. Aceasta evolutie este explicata prin factorul sezonier, specific sarbatorilor de iarna. Managerii romani asteapta scaderi ale numarului de personal in sectoarele industrial si de constructii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO