Profesii

Antreprenorii care vor să iasă din business îşi doresc executivi „clonaţi“

Antreprenorii care vor să iasă din business îşi doresc executivi „clonaţi“

Autor: Corina Mirea

27.10.2012, 17:39 1099

Îmi doresc o clonă, un om care să se lupte cu Fiscul, cu băncile, un om care să poată ghici cum evoluează compania şi să fie de la şofer de camion până la director de resurse umane - aceasta pare a fi mentalitatea antreprenorului din Ro­mânia pus în faţa detalierii cerinţelor jo­bului pe care trebuie să le înde­pli­nească un manager adus în companie pentru a-i lua locul", aceasta este concluzia la care a ajuns Eusebiu Burcaş, finan­cial coach şi trainer, partener în cadrul firmei cu acti­vităţi în eficientizarea şi sistematizarea vânzărilor Sales Performance.

În opinia sa, integrarea executivilor într-o organizaţie antreprenorială este un proces di­ficil, având în vedere caracteristicile dife­rite ale antrepre­norului şi cele ale unui manager.

"Antreprenorul este un om de con­cepţie, vede oportunităţi, este o persoană de acţiune, care îşi asumă riscuri şi care, indiferent de cât de «basic» este gândirea sa, el reuşeşte să struc­tureze un proces de busi­ness care funcţionează de cele mai multe ori. Pe de altă parte, managerul este definit de planificare, el trebuie să fie organizat şi are nevoie de oameni pe care să îi conducă, să îi coordoneze într-un anumit mod", a explicat Burcaş, pre­zent la mijlo­cul săptămânii trecute laun eveniment organizat de firma de consul­tanţă în resurse umane HART Human Resour­ces Consulting, în care managerii şi consul­tanţii în HR au vorbit despre ceea ce înseamnă manage­men­tul talen­tului într-o companie profitabilă.

Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO