Profesii

BBC: Decizia Spaniei de a impune restricţii pentru români deschide uşa xenofobiei

BBC: Decizia Spaniei de a impune restricţii pentru români deschide uşa xenofobiei

Autor: Iulian Anghel

03.08.2011, 17:35 626

Pagina în limba spaniola a BBC acuză în termeni duri deciziaautorităţilor de la Madrid de a ridica bariere în caleamuncitorilor români prin impunerea obligaţiei ca aceştia să aibăpermise de muncă înainte de a ajunge să lucreze în Spania.

Decizia care a fost "înghiţită" de administraţia de la Bucureştisub pretextul că interdicţiile vor fi temporate nu este privită cuaceeaşi indulgenţă de BBC care face o paralelă între aceasta şilegile din Franţa şi Italia împotriva minorităţii roma.Întâmplător, de câteva zile, decizia de anul trecut a preşedinteluifrancez Nicolas Sarkozy de a-i expulza de romii din România esteacuzată dur de presa din Marea Britanie şi de organizaţiile pentruapărarea drepturilor omului.

Referitor la decizia Madridului, BBC spune că în Spania li seînchide uşa muncitorilor români, dar se deschide o alta pentruxenofobie.

Prin decizia autorităţilor, cea mai mare comunitate de românidin Europa este pe cale să fie destrămată, care BBC care aminteştede criticile Comisiei Europene faţă de o astfel de decizie.

În faţa pledoariilor avocaţilor pro bono ai României iese şi maimult în evidenţă atitudinea pasivă şi lipsită de orice reflex deautoapărare pe care administraţia de la Bucureşti o manifestă faţăde propriii cetăţeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO