Profesii

Britanicii de la Endava caută 100 de studenţi şi absolvenţi cu profil IT

Britanicii de la Endava caută 100 de studenţi şi...

Autor: Laurentiu Cotu

10.04.2013, 13:24 1977
 

Compania Endava România, parte a grupului britanic Endava, specializată în furnizarea de servicii IT de business pentru aplicaţii financiare, telecomunicaţii, media şi tehnologia IT organizează în acest an internship-uri cu posibilităţi de angajare pentru mai mult de 100 de studenţi şi absolvenţi cu profil IT, în sediile sale din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

 

În acest sens, Endava va organiza joi, 11 aprilie, la sediul companiei din Bucureşti, evenimentul Open Day for Students, care se adresează studenţilor şi absolvenţilor aflaţi în cautarea unui loc de muncă în domeniul dezvoltării sau testării software.

De asemenea, odată cu participarea la târgul ‘’Angajatori de Top’’, desfăşurat în perioada 12-13 aprilie, Endava va începe recrutarea a 10 tineri pentru programul de internship, desfăşurat în perioada iulie-august 2013 şi destinat studenţilor din ani terminali de la facultăţile cu profil IT din Bucureşti.

‘’Evenimentele de tip Open Day oferă studenţilor şi absolvenţilor posibilitatea să identifice tehnologia şi mediul de lucru care li se potriveşte cel mai bine, aceştia având ocazia să interacţioneze direct cu liderii din echipa noastră tehnică, să discute cu ei despre proiectele şi tehnologiile pe care lucrează”, a declarat Alexandra Covaci, Head of Talent Management and Recruitment pentru sediul Endava din Bucureşti.

Ediţia Open Day for Students din acest an din Bucureşti este organizată în parteneriat cu asociaţia Best, reprezentaţii companiei Endava estimând un număr de peste 50 de participanţi. Prin programul de angajare dedicat absolvenţilor, la începutul lunii martie Endava a recrutat în Bucureşti 8 tineri, selectaţi în urma a 50 de interviuri de angajare şi analizei a peste 250 de aplicaţii primite.

‘’Noii colegi trec printr-un training intensiv de 2 luni, iar ulterior vor fi implicaţi in proiecte comerciale şi simultan vor beneficia de coaching din partea angajaţilor cu experienţă. De la începutul programului, absolvenţii din cadrul acestui program au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată”, a precizat Alexandra Covaci.

În plus faţă de poziţiile deschise pentru studenţi şi absolvenţi, Endava oferă oportunităţi de carieră pentru profesionştii IT cu experienţă, în acest moment fiind disponibile poziţii pentru programatori Java, .NET, testeri, manageri de proiect, arhitecţi software şi analişti de sistem. În prezent, la nivel naţional Endava are peste 700 de angajaţi, în condiţiile în care, în 2012 compania şi-a dublat numărul de angajaţi în România.

Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii din domeniile bancar, financiar, telecomunicaţii, media, sport&entertainment şi servicii profesionale. Endava este specializată în livrarea de servicii precum dezvoltare software, digital media, testare software, management aplicaţii software, servicii Cloud. Endava a înregistrat în anul fiscal 2011-2012 o cifră de afaceri totală de 37 milioane de euro.

Pe piaţa locală compania are birouri în Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti. Endava România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 9,2 mil. euro, în creştere cu circa 60% faţă de anul anterior. Britanicii au 8 sedii, în Marea Britanie (Londra şi Wallingford), în Statele Unite (New York), în România (Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti), iar în Republica Moldova, la Chişinău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO