Profesii

Indexul preţurilor: cele mai multe şcoli de afaceri au modificat tarifele programelor de MBA ca să treacă de criză

Indexul preţurilor: cele mai multe şcoli de afaceri au...

Autor: Corina Mirea

01.05.2015, 18:41 635
Executivii care se înscriu la un program de MBA investesc în educaţia lor, cu sau fără ajutorul angajatorilor, în medie, 15.000 de euro pentru cursurile oferite pe plan local.
 
Şapte programe de MBA sau de Executive MBA sunt pe piaţă încă de la începuturile studiilor private pentru executivi şi au rezistat crizei. Majoritatea (90%) au ales să facă faţă recesiunii crescând preţurile, însă aproximativ 40% au menţinut tarifele constante, semn că, indiferent cât de important este un MBA pentru cariera profesională, o bună parte din managerii români nu ar fi investit oricât într-un astfel de program.
 
Cea mai mare taxă de şcolarizare continuă să fie cea a austriecilor de la WU Executive Aca­de­my, care cer pentru aproape un an şi jumătate de stu­dii, cu profesori străini, 35.000 de euro, însă nu­me­roa­sele burse pe care le acordă mai atenuează din efor­tul financiar pe care îl presupune acest pro­gram.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO