Profesii

Mai putini angajati in constructii. Industria stationeaza.

03.11.2003, 00:00 18

Managerii care activeaza in domeniul constructiilor estimeaza ca in urmatoarele trei luni numarul de angajati se va inscrie pe un trend descendent. Desi in intreprinderile mici (sub 50 de salariati) se preconizeaza o crestere a numarului de angajati, aceasta nu va putea compensa diminuarea personalului care se va produce la nivelul intreprinderilor mari, cu peste 500 de salariati, care au o pondere mai insemnata in totalul activitatii de constructii. Reducerea numarului de angajati din sectorul constructiilor este determinata in principal de conditiile meteorologice, fiind cunoscut faptul ca pe perioada iernii activitatea din acest domeniu este mult mai restransa.


Lucrurile stau putin diferit in ceea ce priveste numarul salariatilor care activeaza in industrie si comertul cu amanuntul. Dupa ce timp de aproape sase luni managerii firmelor care isi desfasoara activitatea in cele doua domenii anuntau ca vor face angajari, pentru urmatoarele trei luni acestia prognozeaza o stabilitate a numarului de angajati. Aceasta tendinta, corelata cu vanzari in crestere si cu un volumul mai mare de contracte vor determina o crestere a activitatii economice atat in ceea ce priveste comertul cu amanuntu, cat si in industrie. Aceste rezultate au fost obtinute pe baza sondajelor de opinie in randul managerilor, cu privire la tendinta de evolutie a activitatii economice, efectuate de Institutul National de Statistica in luna octombrie asupra unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.550 agenti economici), constructiilor (700) si comertului cu amanuntul (950).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO