Profesii

Masterat in Italia pentru tinerii intreprinzatori

17.06.2003, 00:00 72



Universtitatea din Trento, Italia, in colaborare cu Universitatea Libera din Bolzano, Ministerul Italian al Afacerilor Externe si Regiunea Autonoma Trentino - Alto Adige, ofera burse pentru participarea la programul "Masterat in dezvoltarea locala in Balcani".



Programul se adreseaza tinerilor (sub 40 de ani) care detin functii de conducere intr-o intreprindere mica sau mijlocie din domeniile industriei, serviciilor si agriculturii, din cooperatie, sau care este specializata in furnizarea de servicii catre IMM - uri.



Pe parcursul celor 16 luni, ci dureaza programul, vor fi organizate cursuri de economie, drept, sociologie si stiinte politice, se vor face proiecte de management si ateliere de lucru, precum si calatorii de lucru in Trentino - Alto Adige.



Pentru a fi admisi in program, cei interesati trebuie sa fie absolventi ai unei facultati economice, de drept sau sociologie, sa cunoasca bine limba engleza si sa aiba cunostinte de operare PC. Dosarul de candidatura trebuie sa cuprinda formularul de inscriere, CV, doua scrisori de recomandare - una academica si una profesionala care trebuie trimise in plicuri sigilate - si o propunere de proiect (formularul de inscriere, modelul scrisorilor de recomandare, precum si al proiectului pot fi gasite la adresa http://www.didatticaonline.unitn.it/master.asp). Cererile de inscriere pot fi trimite la Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Directia de Integrare Europeana, sau la Consulatul Italian, astfel incat acestea sa ajunga la organizatori pana la 29 iunie 2003.



Selectia candidatilor se va incheia la sfarsitul lunii iulie cursurile urmand sa se desfasoare dupa urmatorul program:



- septembrie 2003 - decembrie 2003 - faza premergatoare programului care presupune studierea unor materiale furnizate de organizatori;



- 19 ianuarie 2004 - 12 martie 2004 - cursuri in Trento;



- 13 martie 2004 - 25 aprilie 2004 - studiu in tara;



- 26 aprilie 2004 - 18 iunie 2004 - cursuri in Bolzano/Bozen;



- 19 iunie 2004 - 19 septembrie - studiu in tara;



- 20 septembrie - 12 noiembrie 2004 - cursuri in Trento;



- 13 noiembrie - 31 decembrie 2004 - finalizarea studiilor in tara.



Organizatorii asigura materialele de studiu, cazarea si 400 de euro pe luna pentru perioada de studiu in strainatate. La finalul programului, participantii primesc diplome din partea universitatilor din Trento si Bolzano.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO