Profesii

Mihai Marcu, Leonard Gherghina şi Angela Mitu intră în Consiliul de Administraţie al producătorului de preforme Pet Star

Mihai Marcu, Leonard Gherghina şi Angela Mitu intră în...

Autor: Roxana Rosu

16.05.2017, 11:45 580

Mihai Marcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie MedLife, Leonard Gherghina, administrator independent în Consiliul de Administraţie al MedLife, şi Angela Mitu, Debt Finance Partner la Chartered Debt Management, au intrat în Consiliul de Administraţie al producătorului de preforme Pet Star, alături de fondatorii companiei, Mirela şi Ion Drăgoi.

 „Am decis formarea unui Consiliu de Administraţie pentru a susţine mai departe dezvoltarea companiei. Ne vom concentra pe analizarea oportunităţilor de creştere atât pe piaţa internă şi pe cea regională”, a declarat Mirela Drăgoi, Preşedinte Executiv Pet Star.

Compania deţine cea mai mare capacitate de producţie din regiune, de peste 1,2 miliarde de unităţi de preforme PET anual, în urma unei investiţii de peste 30 de milioane de euro.  În 2016, peste 17% din producţia de preforme a fost exportată către clienţi din cinci ţări din regiune, dar şi în Statele Unite ale Americii.

Pet Star a înregistrat o creştere a volumelor de vânzări de 6,5% faţă de anul anterior, livrând clienţilor interni şi regionali peste 800 de milioane de performe. Cifra de afaceri înregistrată de companie s-a menţinut  aproximativ la acelaşi nivel cu anul anterior, în jurul valorii de 23 mil. euro, iar câştigurile brute (EBITDA)  s-au ridicat la 3,65 mil. euro.

Mirela Drăgoi şi Ion Drăgoi au fondat compania Pet Star în anul 2000, iar Mirela Drăgoi deţine funcţia de Preşedinte Executiv şi Ion Drăgoi este General Manager. Compania are o cotă de piaţă de peste 50% pe zona de ambalaje.

Mihai Marcu este Preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al MedLife, anterior activând în domeniul bancar şi deţinând poziţia de Vicepreşedinte în RoBank S.A. (în prezent, OTP Bank România). Omul de afaceri este şi membru fondator al organizaţiei Romanian Business Leaders. Leonard Gherghina este membru în Consiliul de Administraţie al MedLife din 2009. Anterior, Leonard a deţinut funcţia de partener pentru Europa Centrală în cadrul Value4Capital Eastern Europe Holding V Limited (2006-2012), partener pentru Europa Centrală în cadrul Baring Private Equity Partners (1998-2006) şi senior investment officer în cadrul Romanian –American Enterprise Fund (1995-1998).

Angela Mitu este Debt Finance Partner la Chartered Debt Management, având aproape 20 de ani de experinţă în sectorul financiar-bancar. Timp de 15 ani a activat în industria bancară ocupând poziţii importante la ING Bank NV Amsterdam şi Raiffeisen Bank Romania. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO