Profesii

Peste un milion de euro pentru pregatirea functionarilor ANOFM

04.10.2004, 00:00 22



Functionarii care se ocupa de problemele de somaj si ocuparea fortei de munca vor fi instruiti in centre speciale pentru a face fata problemelor ridicate de cei care isi cauta un loc de munca, pentru pregatirea lor fiind alocate fonduri Phare in valoare de peste un milion de euro.



Pregatirea functionarilor romani se va face sub indrumarea expertilor italieni in probleme de munca. Proiectul, cu un buget de 1.064.000 euro, isi propune cresterea "capacitatii institutionale a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) de a implementa programe de ocupare si de masuri active".



Cursurile de formare vor include si pregatirea personalului in vederea viitoarei participari la derularea de proiecte finantate din Fondurile Structurale.



"In ultimul deceniu, piata muncii din Romania a suferit schimbari puternice. Aceste transformari au creat nevoia de o noua institutie. In cadrul acestui proces de reforma, cel mai important lucru este schimbarea atitudinii functionarilor din cadrul ANOFM", a afirmat, la lansarea proiectului, Eugen Preda, director general executiv al agentiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO