Profesii

Sute de joburi pentru români în Europa. Ce salarii se câştigă în Spania, Germania şi Olanda

Sute de joburi pentru români în Europa. Ce salarii se...
11.01.2020, 22:36 770
Operatorii economici din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin intermediul reţelei EURE România, un număr de 403 locuri de muncă, cele mai multe în Spania şi Germania, informează Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
 
Conform datelor centralizate, în Spania sunt disponibile 238 de posturi pentru analişti relaţii clienţi, faianţari/pavatori şi muncitori în agricultură.

În ceea ce priveşte salariile, firma care angajează analişti oferă 17.000 euro brut/an, muncitorii în agricultură vor primi 42,02 euro brut/zi, pentru recoltat zmeură, mure, afine şi căpsuni (orele suplimentare se platesc cu 8,32 euro), iar faianţarii primesc un salariu de 1.500 – 2.000 euro/luna.

Germania oferă 149 de locuri de muncă pentru: bucătar, cameristă/roomboy, conductor tren marfar, electrician, instalator conducte de apă şi gaz, instalator instalaţii sanitare, de încălzire şi gaz, lăcătuş, manipulant de mărfuri, mecanic de proces, mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, montator parchet, personal în domeniul gastronomiei de sistem, operator stivuitor, îngrijitor persoane vârstnice în azil, mecanic de proces, pictor, operator excavator, sudor MAG, tâmplar şi zidar.

Salatrul oferit pentru bunătari este de minimum 10 euro brut/ora, instalatorii vor primi între 2.300 şi 2.500 euro net/luna, in functie de experienţa profesională, iar montatorii de parchet vor fi plătiţi cu 2.000 – 2.500 euro net/luna, in functie de experienta profesională, de orele lucrate si de clasa de impozitare.

Citiţi continuarea AICI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO