Profesii

Un fost şef de SMG obţine 40 de lei în plus la recalcularea pensiei, iar un general de brigadă, 287

Autor: Mediafax

12.01.2011, 20:24 35

Un general, fost şef al Statului Major General, care a cerutrecalcularea pensiei militare pe baza adeverinţelor de venit, acâştigat în plus la pensie 40 de lei, a anunţat, miercuri,generalul de brigadă Mariana Lupu, şeful SecţieiFinanciar-Contabile din MApN.

Oficialul MApN a susţinut, miercuri, o declaraţie din presă încadrul căreia a oferit detalii despre procesul de recalculare apensiilor militare. În acest context, ea a oferit şi exemple depensii care, după caz, au crescut sau au scăzut în urma procesuluide recalculare.

Mariana Lupu a spus că dintre cei 1.780 de pensionari militaricu carieră completă şi cu pensii iniţiale peste 3.000 de lei, alecăror dosare au fost deja procesate, doar 454 vor primi mai puţinibani după recalculare, în timp ce pentru 716 beneficiari veniturilechiar au crescut. Unul dintre beneficiarii menţionaţi de generalulMariana Lupu este un general, fost şef al Armatei române, care aobţinut la recalculare 40 de lei în plus la pensie.

"Un general, fost şef al Statului Major General, pensie peste3.000 de lei, carieră completă. Pensie iniţială, 7.298. Pensierecalculată, 7.338. Creştere, 40 lei", a exemplificat generalul debrigadă Mariana Lupu.Citiţi mai mult despre recalcularea pensiei militarepe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO