Profesii

Universităţile îşi cresc încasările, dar angajatorii cred că scade calitatea educaţiei

Alina Rădulescu, directorul de HR al Scandia Food

Alina Rădulescu, directorul de HR al Scandia Food

Autor: Adelina Mihai

14.08.2014, 00:07 447

Să trimiţi la universitatate un ab­solvent de liceu care nu a promovat bacalau­rea­tul este o măsură de acoperire a unor gre­şeli făcute tot de sistemul edu­caţio­nal şi care poate decredibiliza exa­menul de baca­lau­reat, spun angaja­torii despre o or­do­nan­ţă a guvernului prin care uni­versităţile îşi pot în­fi­inţa, pe lân­gă facultăţi, propriile şcoli postliceale.

Un paragraf din ordonanţa recentă de mo­di­fi­ca­re a legii învăţământului permite ca, în cadrul uni­versităţilor, să se înfiinţeze „colegii“ care să func­ţioneze ca şcoli postliceale şi la care să se poa­tă înscrie şi absolvenţii de liceu care nu au pro­mo­vat examenul de bacalaureat. În timp ce uni­ver­si­tă­ţile deja se gândesc la ce tipuri de specializări să ofere şi calculează ce taxe noi vor încasa de pe ur­ma acestei măsuri, angajatorii privesc cu scep­ti­cism această măsură de rezolvare a unei deficienţe cre­ate tot de sistemul de învăţământ. Dacă toţi cei 350.000 de absolvenţi de liceu care nu au luat ba­calaureatul în ultimii patru ani s-ar înscrie la aceste co­legii, în condiţiile unei taxe medii de şcolarizare de 2.000 de lei (450 de euro) pe an, universităţile ar avea un business suplimentar de circa 160 de mi­lioane de euro doar anul acesta.

„În opinia mea, un potenţial angajator nu are niciun motiv serios de a acorda prioritate la an­ga­ja­re unui tânăr care, din orice motive, nu a pro­mo­vat examenul de bacalaureat, dar a participat la un program de «re-educare» devenit posibil prin aceas­tă OUG. Consider că, pe ansamblu, punerea în practică a acestei hotărâri va duce la decredi­bi­li­zarea unui prag educaţional relevant în tradiţia şi cul­tura noastră (şi nu numai): examenul de bacala­u­reat. Furnizarea unei «supape populiste« pentru cei care nu trec de acest prag poate duce la scă­de­rea motivaţiei de a investi în educaţia personală şi la scăderea în continuare a calităţii sistemului edu­ca­ţional“, a spus Adrian Lupulescu, directorul ge­ne­ral al producătorului de microprocesoare Freescale Semiconductor, o companie cu circa 300 de angajaţi pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO