Profesii

Vrei un job? Invata arta interviului

09.05.2010, 16:22 50

Romanii nu tin cont de reguli elementare atunci cand se prezintala un interviu de angajare. iar diploma de facultate nu e mereu celmai bun atu in fata angajatorului.

Chiar daca pare usor sa prepari un cockteil sau sa duci catevasticle de vin, sa stiti ca nu toata lumea poate sa fie barman sauchelner. Usa unor cluburi nu vi se deschide decat in anumiteconditii.

In primul rand candidatul trebuie sa fie o persoana politicoasasi iute. Individualistii nu sunt foarte apreciati.

Schimbam registrul si tintim un post in resurse umane. Acestaeste domeniul in care sunt multi chemati, putini alesi.

Pe romaneste daca nu va faceti lectia mai bine stati acasa. Dacatotusi iesiti in lume mare grija cum aratati. Cel mai bine ar fi,ca scos din cutie.

Felul in care va prezintati la interviu vorbeste despre unechilibru personal, vorbiti despre respectul pe care il avetipentru companie dar si pentru persoana cu care va intalniti.

Asadar, daca vreti sa lucrati intr-un loc decent, pe un salariubun, nu mizati doar pe notele de zece de la cursuri sau pe spaniolaprinsa din zbor de la telenovele.

Poate aveti activitati artistice sau de voluntariat. Nu varusinati si vorbiti despre ele chiar daca visati sa ajungeticontabil. Orice sef se bucura daca are langa el un om spilcuit,cultivat si bun in meserie. In final, aratati ca vrei mai mult.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24