Proprietăţi

Comisia pentru Bran amana plecarea in Spania

23.01.2007, 19:28 21

Comisia Consiliului Judetean (CJ) Brasov desemnata sa analizeze "oportunitatea si capacitatea" comunitatii brasovene de a achizitiona castelul Bran si-a amanat plecarea in Spania sa discute cu operatorul international E-Cultura deoarece nu a parcurs inca "toata documentatia necesara".
Presedintelui comisiei, Iancu Vespasian, membrii acesteia ar fi trebuit sa se deplaseze astazi in Spania, insa plecarea a fost amanata pentru o data care nu a fost inca stabilita.
"Abia maine (astazi - n.r.) se va intruni prima sedinta de lucru a comisiei. Pana acum, ne-am intalnit doar pentru a desemna presedintele comisiei. De aceea nu va fi, deocamdata, nicio plecare in Spania. Am reprogramat-o pentru o data ulterioara. Probabil spre sfarsitul saptamanii viitoare. Nu putem sa ne ducem asa, inainte de a parcurge toata documentatia necesara", a declarat Iancu Vespasian.
Daca negocierile vor evolua in sens pozitiv, operatorul international E-Cultura ar urma sa evalueze obiectivul turistic si sa se implice in exploatarea acestuia pe o perioada de 12 ani. De asemenea, compania spaniola si-a exprimat intentia de a investi si in renovarea sau modernizarea castelului.
Comisia de analiza a CJ Brasov este formata din cinci membri: Iancu Vespasian - presedinte, Silviu Costea, Lucian Ionescu, Florin Staic si Marko Gabor. Comisia trebuie sa analizeze oportunitatea si capacitatea comunitatii de a cumpara castelul si sa demareze negocieri cu banca austriaca ce urmeaza sa acorde un credit consiliului judetean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO