Proprietăţi

Iulian Dascălu, Andrei Diaconescu, Victor Căpitanu alături de Dragoş şi Adrian Pavăl controlează imobiliare de 3 mld. euro. Peste 13 miliarde de euro este valoarea portofoliilor celor mai mari investitori imobiliari activi pe piaţa locală

Iulian Dascălu, Andrei Diaconescu, Victor Căpitanu...

Autor: Bogdan Alecu

11.06.2023, 15:05 4506

Grupul Iulius are active de 1,2 mld. euro Fraţii Pavăl au imobiliare de 900 mil. euro CTP şi WDP, cei mai mari proprietari de industrial.­

Peste 13 mld. euro este valoarea cumulată a porto­foliilor locale ale celor mai mari investitori imo­biliari, conform datelor centralizate de Bucharest Real Estate Club (BREC) şi România Property Club (RPC) de la Cushman & Wakefield Echinox pentru raportul Real Estate Premier League - primul index al proprietarilor şi managerilor celor mai mari companii imobiliare active în România. 

Iulian Dascălu, care alături de sud-africanii de la Atterbury controlează un imperiu de 1,2 mld. euro, Victor Căpitanu alături de Andrei Diaconescu şi fraţii Pavăl controlează în total active imobiliare în valoare de peste 3 mld. euro.

Fraţii Pavăl, prin Pavăl Holding, au parafat în 2022 cea mai mare tranzacţie semnată vreodată pe piaţa de birouri, cumpărând de la CA Immo portofoliul de clădiri din România al austriecilor, contra sumei de 377 mil. euro.

De asemenea, One United a mizat mult pe dezvoltare, dar şi investiţii în achiziţia de clădiri de birouri, precum şi clădiri istorice din zona centrală a Bucureştiului, care vor fi renovate şi transformate în clădiri moderne. Compania are în prezent în dezvoltare peste 5.700 de apartamente autorizate şi peste 3.000 în curs de proiectare în Bucureşti. Totodată, One United Properties are în construcţie One Gallery, restaurarea fostei uzine Ford, cu o valoare brută de dezvoltare de 90 mil. euro, cea mai mare investiţie privată într-o clădire istorică din centrul Bucureştiului.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro