Proprietăţi

Numărul investiţiilor în centre Spa a crescut de şase ori în primul semestru, la 31 proiecte - studiu

20.06.2010, 13:57 34

Un număr de 31 de proiecte Spa au fost anunţate în primulsemestru, de şase ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anuluitrecut, cu o valoare medie a investiţiei de peste patru milioane delei (aproximativ un milion de euro), informează MediafaxBusiness.

"De la începutul anului au fost anunţate nouă proiecte Spa desine stătătoare şi 22 integrate în hoteluri şi ansamblurirezidenţiale. Faţă de primele şase luni din 2009, piaţaconstrucţiilor Spa a crescut suprinzător în condiţii de crizăpentru că unii hotelieri au vrut să îşi diversifice oferta.Segmentul de leisure&wellness poate fi astfel privit ca motorde susţinere în industria hotelieră, care acum resimte o scădere anumărului de rezervări. În schimb, se observă o tendinţă decreştere a cifrei de afaceri pe partea de conferinţe, centre Spa şirestaurant", se arată într-un raport al firmei de monitorizare apieţei construcţiilor IBC Focus.

Potrivit IBC Focus, în primul semestru al anului trecut au fostanunţate doar cinci investiţii în centre Spa. În acest an, din cele31 de proiecte anunţate, 16 se află în stadiu deproiectare/intenţie/licitaţie, 14 în construcţie/amenajare, iarunul este finalizat, se arată în raport, realizat pentru perioada 1ianuarie - 16 iunie. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO