Proprietăţi

Un grec cauta sa-si investeasca banii pe piata Capitalei

28.06.2006, 20:07 32

Omul de afaceri Telemac Grigoriades, patronul unuia dintre primele zece lanturi hoteliere din Grecia, este interesat sa dezvolte un proiect imobiliar in Capitala, in zona Calea Grivitei.
Omul de afaceri are 73 de ani, s-a nascut in Bucuresti si este in prezent patronul lantului hotelier G Hotels, care cuprinde 5 hoteluri de trei si patru stele in regiunea Halkidiki si unul de patru stele in insula Creta. Fiecare hotel valoreaza circa 35 de milioane de euro, sustine Grigoriades.
"Am cumparat un teren de 1.450 de metri patrati pe Calea Grivitei pe care intentionez sa construiesc un hotel sau un imobil de birouri care sa aiba o banca la primele etaje", spune Grigoriades.
Grigoriades tatoneaza piata romaneasca de mai multi ani in cautarea unei investitii, exprimandu-si interesul la jumatatea anilor '90 sa achizitioneze Hotelul Bucuresti.
"Mi-au cerut o suma mult prea mare, circa 78 de milioane de dolari, pe hotelul Bucuresti si am renuntat sa-l mai cumpar", precizeaza Grigoriades.
Grigoriades este la origine inginer-constructor si a plecat din Romania in anii '60- '70 ca sa lucreze la rafinaria de la Salonic.
"Am construit primul hotel in Grecia in anul 1972, cand statul grec oferea credite foarte avantajoase pentru astfel de investitii. Initial am vrut sa-l vand, dar pentru ca era prea mare - 400 de camere -, nu l-a cumparat nimeni. Astfel, am decis sa extind investitiile pe piata hoteliera", explica Grigoriades.
Omul de afaceri mai detine un teren viticol de 50 de hectare in localitatea Dragos-Voda, Ialomita, de unde exporta vin, precum si alte terenuri in Grecia si Statele Unite.
"Vin in Romania o data pe luna ca sa verific ce se intampla la via pe care o am in Ialomita", adauga Grigoriades.
Hotelurile pe care le detine Grigoriades in Grecia au o rata de ocupare de circa 60% si aduc anual o marja bruta de castig de aproximativ 35-40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO