Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un grafician DTP câştigă între 500 şi 1.000 de euro net pe lună

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: 
Producţia publicitară este într-o continuă transformare, iar cei care lucrează în acest domeniu trebuie să fie tot mai creativi şi la curent cu tendinţele. Un astfel de rol este cel de grafician DTP, care presupune realizarea de machete grafice şi pregătirea materialelor pentru producţie.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Producţia publicitară este într-o continuă transformare, iar cei care lucrează în acest domeniu trebuie să fie tot mai creativi şi la curent cu tendinţele. Un astfel de rol este cel de grafician DTP, care presupune realizarea de machete grafice şi pregătirea materialelor pentru producţie.

Autor: Ramona Cornea

15.09.2022, 00:05 797

Un angajat pe poziţia de grafician DTP are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 1.000 de euro net pe lună, conform datelor de la platforma de recrutare online BestJobs.

Responsabilităţile unui astfel de angajat sunt de a crea şi produce o varietate de materiale de comunicare de înaltă calitate care încorporează text şi imagini grafice, să editeze elemente grafice sau să pună text şi elemente grafice într-un software de publicare.

„Producţia publicitară este într-o continuă transformare, iar cei care lucrează în acest domeniu trebuie să fie tot mai creativi şi la curent cu tendinţele. Un astfel de rol este cel de grafician DTP, care presupune realizarea de machete grafice şi pregătirea materialelor pentru producţie, fiind implicat în proiecte de grafică. Un grafician DTP trebuie să fie la curent cu toate programele de editare şi prelucrare grafică, precum CorelDraW, AutoCAD şi Adobe Photoshop, dar şi să poată lucra eficient în cadrul unei echipe. Pentru unii angajatori, e important ca graficianul să fie familiar cu folosirea programului ArtCam. Candidaţii potriviţi se pot orienta pentru joburi în Ilfov, Bucureşti şi Ploieşti, iar oferta salarială medie variază de la 500 la 1.000 de euro pe lună“, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, bonus de sărbători, transport asigurat, cursuri şi traininguri.

În prezent, 97 de posturi vacante pentru poziţia de grafician DTP sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Ilfov, Bucureşti şi Ploieşti. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE