• Leu / EUR4.8922
  • Leu / GBP5.5612
  • Leu / USD4.4928
ZF 15 minute cu un antreprenor

Cătălin Mahu, proprietar La Mama: Aveam în plan să deschidem două restaurante, dar în contextul pandemiei s-ar putea să închidem unul

16.07.2020, 00:08 Autor: Alexandra Cepăreanu

♦ “Dacă atingem 70% din valoarea cifrei de afaceri înregistrată anul trecut, suntem fericiţi, asta în contextul în care ne bugetasem o creştere de peste 20% la începutul lui 2020.“

Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante La Mama, cu afaceri de 4,4 milioane de euro în 2018, avea bugetat să des­chidă două restaurante în 2020, însă acesta era planul înainte ca pandemia de COVID-19 să blocheze industria HoReCa. Astfel, brandul ar fi ajuns să nu­mere opt locaţii în Bucureşti.

„Planurile pentru anul în curs vizau deschiderea a încă două noi unităţi, dar acum este posibil să decidem să închi­dem un restaurant, deoarece zona res­pec­tivă a pierdut toţi clienţii şi nu văd o re­vigorare pe termen mediu şi lung“, a spus Cătălin Mahu în cadrul emisiunii 15 minute cu un antreprenor. Cum fa­cem ca economia să funcţioneze în con­tinuare?, realizată de ZF în parteneriat cu First Bank.

El consideră că în contextul pan­de­mi­ei de COVID-19 multe zone din Ca­pi­tală se rescriu, iar businessurile trebuie şi ele regândite pentru a rezista pe piaţă. „Încercăm să ne reinventăm, să gă­sim for­mule noi pentru a trece peste aceas­tă pe­rioadă. Respectăm condiţiile im­puse de autorităţi, terasele sunt mai goale, avem mai puţine locuri la mese. Spre exem­plu, terasa restaurantului de la Ateneu avea 150 de locuri, iar acum are doar 70, şi nici acestea nu sunt ocupate toate.“

Chiar dacă numărul de clienţi a scăzut pe fondul pandemiei, bonul me­diu şi-a menţinut valoarea în jurul sumei de 90 de lei, spune proprietarul reţelei de restaurante. În medie, cele şase res­tau­rante La Mama înregistrează peste 200.000 de clienţi pe an.

Un Demers Ziarul Financiar cu susținerea ZF 15 minute cu un antreprenor
ZF 15 minute cu un antreprenor