ZF 24

ACR solicita Guvernului o analiza asupra procedurilor de deszapezire gestionate de Ministerul Transporturilor

16.02.2010, 14:45 26

Automobil Clubul Roman (ACR) cere Guvernului o analiza agestionarii fondurilor alocate Ministerului Transporturilor siInfrastructurii si a activitatii acestuia, urmata de sanctionareacelor responsabili de ramanerea in urma a Programului National"Autostrazile Romaniei" si de modul inadmisibil in care s-arealizat deszapezirea, potrivit lui Constantin Niculescu,presedintele ACR.

Conducerea ACR s-a aratat nemultumita de gestionareaprocedurilor de deszapezire si de timpul mare de reactie alautoritatilor.
"Personal am monitorizat deszapezirea autostrazii A1. Din cauzaunor dopuri (portiuni scurte de drum astupate de viscol - n.red) aufost oprite in Pitesti si Bucuresti sute de camioane care trebuiausa circule. Deszapezirea se facea pe autostrada cu doua freze iarparazapezile lipseau", a declarat Niculescu.

Totodata ACR a protestat fata de lipsa de transparanta a MTIreferitor la gestionarea fondurilor atrase din colectarea taxelorde drum. Valoarea estimata de ACR pentru fondurile formate dincolectarea rovignietelor se ridica la 1,5 miliarde de euro.

"Daca nu se iau masuri iesim si in strada, pentru ca noi platimprin taxe refacerea drumurilor si deszapezirea. Am vazut caministrul ( Radu Berceanu - n.red) a declarat ca pentru douadeszapeziri s-au cheltuit deja banii pentru intretinerea drumurilortot anul", a spus Niculescu.

El a adaugat ca potrivit datelor ACR, din cauza situatieiproaste a drumurilor in 2009 au decedat circa 3.000 de pesoane,echivalentul unei comune.

ACR a silicitat si o analiza asupra Programului National"Austostrazile Romanie", din care s-au realizat 40 de km dintr-unttoal programat de 1.500 km.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24