ZF 24

Afacerile Amonil au crescut cu 30% in trimestrul trei, dar compania a ramas fara furnizor de gaze

12.11.2009, 17:25 26

Producatorul de ingrasaminte chimice Amonil Slobozia (AMO) araportat in trimestrul al treilea o cifra de afaceri de 58 mil. lei(13,5 mil. euro) in crestere cu 30% fata de perioada similara a lui2008.

Compania a inregistrat insa pierderi de 1,7 mil. lei, de aproapetrei ori mai mari decat in trimestrul trei al anului trecut.
In primele noua luni, Amonil a inregistrat un profit de 6,26 mil.lei, de peste trei ori mai mic decat in perioada similara a lui2008, in conditiile in care cifra de afaceri a scazut cu 5% la181,8 mil. lei.

Amonil, ale carei active au fost executate silit la inceputul luniioctombrie, fiind preluate de firma Chemgas Holding, controlata deRiverside Development din Belize, a reusit sa obtina inchiriereainstalatiilor de la noul proprietar. Compania a anuntat insa joi caa ramas fara furnizor de gaz metan, principala materie prima, dupace Interagro, compania controlata de omul de afaceri Ioan Niculae,a sistat livrarile. Amonil a adresat o solicitare Romgaz pentrufurnizarea de gaze naturale, insa fara succes.

"In raspunsul de la Romgaz ni se spune ca intreaga productie degaze naturale a fost contractata, nemaiavand nicio cantitate degaze naturale disponibila", potrivit reprezentantilor Amonil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO