ZF 24

Afacerile din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor au crescut în primele opt luni cu 9,2%

Afacerile din serviciile de piaţă prestate...

Autor: Departamentul Economic

13.10.2016, 10:05 64

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din servicii s-au majorat în august cu 12,4%. Faţă de iulie, indicatorul a scăzut ca serie brută cu 0,9% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate 1,8%.

În perioada ianuarie-august, evoluţia ascendentă a afacerilor din servicii, serie brută, s-a datorat în special creşterilor înregistrate la transporturi (+14,1%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+10,6%), comunicaţii (+6,1%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+5,8%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 0,4%.

Ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, transporturile au urcat cu 13,3%, activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei cu 10,8%, activitǎţile de comunicaţii cu 5,9%, alte servicii furnizate în principal întreprinderilor cu 5,7% şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe cu 0,3%.

În luna august, comparativ cu luna august 2015, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 13%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+32,6%), activităţile de transporturi (+17,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+8,0%) şi la activităţile de comunicaţii (+4,0%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 1,9%.

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 12,4%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+27,3%), transporturi (+16,9%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,6%) şi la activităţile de comunicaţii (+3,5%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 1,2%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO