ZF 24

ANC: Operatorii telecom vor procesa cel mult 300 de cereri de plecare din retea pe zi

21.10.2008, 15:39 10

Operatorii telecom vor procesa cel mult 300 de cereri de transfer a numerelor de telefon catre un alt furnizor, in prima luna de la intrarea in vigoare a portabilitatii numerelor, a anuntat Liviu Nistoran, presedintele Autoritatii Nationale de Comunicatii (ANC).

Limita se refera la numarul de cereri si nu la numarul de numere de telefon. Spre exemplu, o companie sau o persoana fizica pot inainta o cerere prin care sa solicite transferarea unui numar mai mare de "posturi" telefonice.

Nistoran a precizat ca aceasta limita va fi majorata ulterior, in functie de numarul de cereri care vor fi inregistrate de operatori. Conform reprezentantilor operatorilor telecom limita a fost impusa in principal pentru ca in primele saptamani de functionare a portabilitatii procedurile sa se desfasoare fara probleme. Toate cererile inaintate operatorilor sunt primite spre a fi procesate, chiar daca acestea depasesc limita de 300 pe zi. Cererile de transfer din retea care trec de limita de 300 urmeaza sa fie procesate in zilele urmatoare, in ordinea in care au fost primite, au spus reprezentantii operatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO