ZF 24

Basescu il invita pe Tariceanu la discutii pentru stabilirea Ministrului Justitiei

29.02.2008, 15:41 10

Presedintele Traian Basescu l-a invitat pe Premierul Calin Popescu Tariceanu, maine, la Cotroceni pentru discutii pe marginea numirii unui Ministru al Justitiei - functie detinuta interimar de ministrul apararii Teodor Melescanu.

Interimatul la Justitie (de 45 de zile) a expirat astazi, dar juristii Guvernului au interpretat articolul din legea de functionare a Guvernului afirmand ca, practic, interimatul ar expira luni.

Presedintele sustine intr-o scrisoare adresata premierului ca interimatul a expirat astazi. Cu aproximativ o luna in urma, premierul a propus pe Teodor Melescanu drept ministru al Justitiei, in urma refuzului Presedintelui de a accepta in aceasta functie pe senatoarea Norica Nicolai.

Melescanu ar fi urmat sa preia portofoliul Justitiei, in vreme ce locul lasat liber la Aparare ar fi urmat sa fie preluat de Radu Stroe. Presedintele nu agreaza mutarea lui Melescanu de la Aparare la Justitie, pe motiv ca aceasta se petrece inaintea unui eveniment foarte important, summitul NATO de la Bucuresti din 2-4 aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO