ZF 24

Brokerii nu mai platesc pentru administrarea Fondului de Compensare

31.05.2009, 17:52 14

Societatile de brokeraj nu mai trebuie sa plateasca cate 1.000 de euro pentru cheltuielile administrative ale Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI), potrivit hotararii Consiliului de Administratie al Fondului.

Aceasta decizie a fost luata in urma solicitarilor formulate de Asociatia Brokerilor si de Bursa de Valori Bucuresti, actionarul majoritar al Fondului. La sfarsitul lunii aprilie, Consiliul Fondului a stabilit la 1.000 de euro contributia pentru cheltuielile administrative datorata de fiecare din cei o suta de membri.

Membrii FCI sunt toate societatile de brokeraj locale, administratorii de conturi individuale, precum si institutiile de creditare care presteaza activitati pe piata de capital. Contributia de 1.000 de euro a fost stabilita luand in calcul resursele limitate ale Fondului, care nu permit acoperirea cheltuielilor de functionare si administrare a Fondului.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO