ZF 24

Bursa din Tokio va lansa o platforma de tranzactionare de mare viteza

03.01.2010, 14:53 29

Bursa de la Tokio ba lansa un nou sistem de tranzactionare demare viteza incepand de luni, informeaza ABC News.

A doua mare bursa din lume, dupa cea de la New York, si-apetrecut ultima saptamana testand sistemul "Arrowhead", care poateprocesa tranzactiile in cinvi milisecunde, de 600 de ori mai repededecat cele doua-trei secunde necesare pentru platformaanterioara.

Prin acest upgrade, institutia spera ca atraga traderii catreprogramele de calculator automatizate pentru a face tranzactii catmai rapide si cat mai frecvente. Tradingul algoritmic, in prezentutilizata de investitorii institutionali precum fondurile depensii, permite desfasurarea celei mai mari parti din tradingulrealizata pe pietele din SUA si Europa, dar s-a dovedit neatragatorpentru pietele asiatice.

Noua platforma ar trebui sa puna capat si problemelor cu carebursa de la Tokio s-a confruntat in ultima perioada. Luna trecuta,in urma unui ordin judecatoresc, Bursa de la Tokio a fost nevoitasa plateasca 10,7 miliarde yeni (121 milioane dolari) daunecompaniei Mizujuo Securities pentru pierderile masive cauzate caurmare a unor erori produse de serverul bursei in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO